LOGO
Svenska 505 förbundet

Robline SWE 505 Cup i centrum för kappseglingsprogrammet 2021

ppt - Ny Robline SWE 505 CUP 2021I år lever vi på hoppet om att kunna genomföra fyra seglingar i Robline SWE 505 CUP. Vi har åter med oss vår partner Robline vilket är till nytta för alla 505-seglare. Det handlar inte bara om priser i tävlingarna, utan alla medlemmar i 505-förbundet får rabatter på superfina linor från Robline. Läs mer nedan. Inom rimligt reseavstånd finns, förutom Robline SWE 505 CUP, flera stora roliga regattor som vi rekommenderar t.ex. Nordiska mästerskapen som seglas i Espoo, Finland, Danska mästerskapen i Holbaek och Tyska mästerskapen i Warnemünde. Dessutom seglas EM i Weymouth i Storbritannien i juli och VM i Bermuda i höst är en riktig drömresa. Lägg till lokala regattor i Skåne och på västkusten så finns det något för alla 505-seglare.

Robline-fördelar för alla medlemmar
Robline tillverkar linor i absolut toppklass och väljer man rätt lina för varje funktion på båten så funkar allt så mycket bättre. Partnerskapet med Robline innebär att Du som medlem i 505-förbundet handlar alla linor till fiven med 20% rabatt hos Båths i Göteborg – både on-line och fysiskt i butiken. I butiken berättar Du att Du är med i 505-förbundet, Ditt namn och båtnummer för att få rabatten. On-Line ger Du denna information i meddelandefältet. ”Medlem i 505-förbundet, Namn och Båtnummer”.

Robline - Fockskot 505 MomentBetydelsen av rätt lina fick jag klart för mig efter byte av fockskot. I många år körde vi med ett fockskot som hade Dyneema-kärna, men det fick vändas efter halva säsongen för att hålla i råttan och efter ett år var det byte till nytt. Linan var inte avsedd för dessa krafter – nu vet jag att den hade en för glest vävd kärna som deformerades av kraften och skotråttans påverkan. Med byte till rätt Robline-lina har fockskotet hållit i tre år nu utan att slitas och med lika perfekt grepp i råttan hela tiden. För tips på vilka linor som bör användas till vilka ändamål – se informationsfilmerna med Roblines Peter "Krull" Andersson på: https://www.youtube.com/channel/UCshnrJuSH8ZqWg8HC6lHdlg

SM 2Robline SWE 505 CUP 2021 – Öppen och Classic
Tävlingen som ger svar på vilket team som är Sveriges bästa 505-seglare säsongen 2021 omfattar från i år fyra tävlingar, en i vardera regionen: syd, väst och ost samt SM – som turnerar mellan regionerna. I år är det följande tävlingar som gäller:

15 - 16 maj            Björlanda kile              Robline SWE 505 Cup 1
5 - 6 juni                 Borstahusen                Robline SWE 505 Cup 2
13 - 15 augusti     Åmål                               Robline SWE 505 Cup 3 (SM - Swedish Open Nationals)
2 - 3 oktober         Saltsjöbaden               Robline SWE 505 Cup 4 (KSSS – OCR)

Länkar till Inbjudan, anmälan och all annan info publiceras under ”Events” på Svenska 505-förbundets hemsida, http://www.int505.se/events

I alla cupseglingar finns både en öppen klass och en Classic-lass. Classic är alla båtar med nummer 8554 och lägre. Dessa båtar tävlar om särskilda priser.

Roblinepriser i form av presentkort på linor hos Båths blir det förstås i varje deltävling och i totala cupen. Det blir både prestationspriser (tre första) och utlottade priser bland alla deltagare som inte redan fått prestationspris. Det blir särskilt pris till Classic-klassen också.

SM 15Lokala tävlingar
En 505-CUP SYD i litet format introduceras i år. Det är två tävlingar på våren och en på hösten. Malmö cup den 29 - 30 maj, Robline SWE 505 CUP i Borstahusen den 5 - 6 juni samt DM för Skåne i oktober. Mer info från vår flottiljansvarig Skåne: Tomas Franzén (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ) 

Likaså planeras en 505 CUP VÄST, bestående av Robline SWE 505 CUP i Björlanda kile 15 - 16 maj, Dubbla chansen i Björlanda kile 28 - 29 augusti samt västkustens DM i Kullavik. Mer info från flottiljansvarig Väst (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

AB-200822-0510Internationella tävlingar
I närområdet finns flera mycket trevliga tävlingar för den som vill söka internationellt motstånd, t.ex. Tyska Mästerskapet i Warnemunde 3 - 6 juli, Danska Mästerskapen i Holbaek, 28 - 29 augusti och inte minst Nordiska mästerskapen i Esboo, Finland, 11 - 12 september.

Dessutom seglas fyra Euro CUP-seglingar Runt om i Europa: I Cavalaire, Frankrike, i april, i Riva del Garda, Italien, i maj, i Kiel, Tyskland, i juni och i Hayling Island, Storbritannien, i oktober.

All info om dessa seglingar finns på internationella förbundets hemsida: https://www.int505.org/euro-cup/

VM Bermuda 2021 loggaEM och VM
Dessa tävlingar är säsongens höjdpunkt för många. Europamästerskapen seglas i Weymouth, UK, den 16 - 20 juli. Dagarna innan (13 - 15 juli) avgörs Öppna Engelska mästerskapen på samma plats. All info inkl. hur man anmäler sig finns här: https://www.int505.org/2021-european-championship-weymouth/

Världsmästerskap avgörs i Bermuda 21 oktober - 6 november. Det är en lång resa, men otroligt fin segling erbjuds. All info via denna länk: https://www.int505.org/2021-world-championship-bermuda/

 

Per-Eric Törnström
PR-samordnare Svenska 505-förbundet

Du är här: Home Robline SWE 505 Cup i centrum för kappseglingsprogrammet 2021